Uitvaart deze tijd

By Krystle

Share on facebook
Share on email

Vanmiddag was ik bij Voetbalvereniging D.H.S.C in Utrecht. Daar werd een erehaag gevormd met mensen die op gepaste wijze afscheid wilde nemen van een geliefd voetbalfan, supporter van de club. Al 40 jaar was Charlie te vinden op de Thorbeckelaan in Utrecht. Iedereen die deze club kent, kent ook Charlie.

Door de COVID-19 zijn er aangepaste regels omtrent de uitvaart. Het begint al zodra de uitvaart geregeld moet worden, dit kunnen de uitvaartverzorgers niet meer op hun unieke persoonlijke wijze doen. Ze doen dit nu via videobellen of telefoneren. Zo proberen ze in de zware tijd wanneer je iemand dierbaar verliest, toch de persoonlijke aandacht te geven.

Hoe mooi het vanmiddag was om te zien hoe mensen in een rij stonden, met 1,5 meter afstand van elkaar. En samen klapten, toen Charlie langs kwam rijden. Achter de rouwauto volgden een aantal auto’s, waaronder een busje met inzittenden uit de zorginstelling waar hij woonde.

Trainers, coaches, voetballers, mensen uit de wijk, er waren er een aantal die hun respect kwamen tonen. Omdat er tijdens de crematie, maar 30 personen in de ruimte mogen zijn, zullen niet alle teams volledig aanwezig zijn. Waarschijnlijk ook niet alle familie en vrienden. Ook dit is een verdrietig stuk, wat door de maatregelen van het RIVM, niet mogelijk is.

Ik wilde van dit moment een blijvende herinnering maken, doormiddel van beeld. Voor de vereniging, maar ook voor de nabestaanden. Mijn hart breekt voor de mensen, die in deze crisis mensen moeten verliezen en waarbij ze niet op een normale manier afscheid kunnen nemen.

Hierbij condoleer ik de familie en iedereen die Charlie heeft gekend, ik wens een ieder sterkte en kracht toe met het verwerken van dit grote verlies.

DAG CHARLIE

‘Achter iedere traan van verdriet, schuilt een glimlach van herinnering.’

Close Menu
error: Content is protected !!