Times are changing.

By Krystle

Share on facebook
Share on email

Wat nog wel lichtelijk onwerkelijk voelt, maar niet te ontkennen valt, de tijden zijn aan het veranderen. We worden nu gedwongen meer naar onszelf te kijken en naar ons leven.

We moeten massaal thuis werken, kinderen die niet naar school mogen, omgaan met de hectiek die het COVID-19 met zich meebrengt en nog veel meer. Helaas voor een deel van de mensen die het virus daadwerkelijk dragen, zitten zij in veel grotere problemen. Ook de mensen die wél blijven werken, omdat ze in de Vitale Beroepen Branche werkzaam zijn, zijn dit spannende tijden. Er wordt extra veel van ze gevraagd en zetten eigenlijk ook hun gezondheid en van hun eigen naasten op het spel. Echt petje af voor deze mensen. Mooi dat er vanavond om 20.00 uur precies, met zijn allen wordt meegeklapt voor deze mensen! Prachtig initiatief om ze een hart onder de riem te steken.

We zijn allemaal genoodzaakt meer voor een ander te doen, zo is het fijn als we zorgen voor elkaar, want samen zijn we zo sterk. Dat zie je maar aan wat Rutte ons Nederlanders vraagt te doen. Dat dit alleen werkt als iedereen zijn verantwoording hierin pakt en neemt. Wees zuinig op jezelf en op je medemens.

Ik merk van verschillende werelden dingen op. In de online wereld zie ik ondernemers struggelen hoe nu verder, want de meeste ondernemers moeten hun tent sluiten of zijn er opdrachten gecanceld omdat we gewoon niet meer met anderen in contact mogen komen. We (ondernemers) voelen ook dat het soms ongepast lijkt om je dienst/product te verkopen, maar weet je, we willen allemaal het beste voor onszelf en elkaar. Als we juist nu in deze (tijdelijke of veranderende) tijd, bedenken hoe we creatief kunnen omgaan met zaken als geen kinderopvang, maar wel moeten werken of je dienst niet offline maar online kan gaan inzetten. Helpen we elkaar. We moeten allemaal onze centjes verdienen, dus waarom dan niet juist elkaar steunen. Ik lees al dat bijvoorbeeld Utrechtse ondernemers elkaar helpen en oproepen om je maaltijden te laten bezorgen door Utrechtse kleine ondernemingen. Dit om te zorgen dat ook die ondernemingen, na deze crisis, nog hun restaurant of winkeltje kunnen voortzetten. Alle zzp-ers of kleine ondernemers zijn ooit gestart uit hun liefde voor iets. En hoe zonde is het, als dat in duigen valt door deze (hoop tijdelijke) crisis.

In de wereld van schoolgaande kinderen merk ik dat sommige ouders moeite hebben om te bedenken hoe deze weken door te komen. Deels deel ik die mening, want ook ik zit thuis met de kinderen én man die wel moet doorwerken en dit thuis moet doen. Wat maakt dat we elke dag met zijn allen in een huis spenderen, gelukkig werkt het weer mee en kunnen we lekker buiten spelen, sporten of ontspannen (heel belangrijk!). En wordt je heel creatief met dingen bedenken om te doen met de kinderen. Dus dat to-do lijstje staat bij ons vol leuke dingen! En wat fijn dat scholen meedenken en zorgen voor onze kinderen, door online lesmateriaal aan te leveren en opdrachten die de kinderen thuis kunnen maken.

Onder de mensen die nu wel moeten werken thuis of op locatie, die werken waarschijnlijk nog harder dan ze hiervoor deden. Zij hebben ook zorgen over: hoe is het voor mijn eigen gezondheid of hoe kunnen mijn kinderen doorkomen als ik zoveel moet werken? En nee niet alle kinderen vinden het leuk om wél naar school te mogen, omdat hun beide ouders in een vitale groep werken. Dus ook daar is wat van te zeggen. Wel heel fijn trouwens dat dit goed geregeld wordt voor deze beroepsvormen en hun kinderen.

Ik kan nog veel langer doorpraten over dit onderwerp en dat wil ik ook zeker wel, maar om los te gaan van hoe erg het allemaal is, zijn er ook zeker veel positieve kanten aan hoe we nu gedwongen worden anders te gaan leven. Van lockdown naar slowdown heb ik het genoemd. We zitten nu in een tijd van vertragen, minimaliseren en consuminderen. Het kan geen kwaad om eens kritisch te kijken wat je allemaal in je kasten hebt, of vaker een boek te gaan lezen of een spelletje te gaan doen samen. Ik ben VOOR en we gaan weer fijn naar de basis toe, en vanuit daar kunnen we allemaal verder. Heb vertrouwen en zorg goed voor jezelf en elkaar komende tijd.

Lieve groetjes Krystle

Close Menu
error: Content is protected !!