k
loading...

Overgave.

juni 3, 2021

Afgelopen week ben ik bezig geweest met een eerste stap zetten richting een droom die ik heb. Vorig jaar rond deze tijd, deed ik een business coaching cursus en daarin werd duidelijk dat ik een ruimte voor mezelf wilde. Een werkplek, buitenshuis.Dit idee bleef op de achtergrond, want C kwam in de wereld. Telkens als ik zonlicht zie stralen in ruimtes, dan word ik weer herinnert aan waar ik van droom… Mijn eigen studio, waar ik creatief bezig kan zijn met mijn fotografie en waar ik nog meer moois kan laten groeien.

Vorige week ben ik naar een collega fotograaf Petrina Derksen gegaan, om samen in haar studio te experimenteren. We fotografeerden elkaar.Toen ik binnenstapte voelde ik mij meteen thuis en wéér voelde ik mijn wens, dit wil ik! En nu ga ik er voor! Zo gezegd zo gedaan, het zaadje was geplant en nu zit ik voor mijn gevoel in een rollercoaster van ideeën en keuzes. Terug naar mijn gevoel. Toen ik maandag naar een allereerste ruimte ben gaan kijken, ben ik in mijn hoofd gegaan, terwijl ik meteen naar mijn gevoel had moeten gaan en die wist (in de avond pas) dat dit niet voor mij was.

De dag erna ontstonden er nieuwe ideeën en werd ik mega enthousiast, mede door enkele collega fotografen die ook een ruimte zoeken. Hoe nu verder, dat weet ik nog niet, maar ik voel wel dat ik mezelf mag overgeven aan wat er komen gaat. Het krampachtig vasthouden en overdenken, werkt averechts en dat had ik al snel genoeg door toen maandagavond mijn hoofd uit elkaar barstte van de vele gedachtes om die betreffende ruimte te huren. Ik vertrouw erop dat de plek die bij mij past, naar mij zal toekomen. Ik zal de zaadjes die ik gelegd heb, nu elke dag liefdevol water geven en dan mogen ze van mij in de komende maanden groeien tot…