Hi!

Ik ben Krystle Woods, in 1983 werd ik geboren in Utrecht. Nu woon ik in Leidsche Rijn, Utrecht. Samen met Roy en onze liefste en grappigste mannetjes Paisley en Skyler. 

Als klein meisje was ik al gefascineerd van de camera, vooral ervoor staan vond ik toen heel leuk. De eerste beelden die ik zelf geschoten had waren met een wegwerpcamera en vervolgens pikte ik steeds meer de camera (met fotorolletjes) van mijn vader in. Geweldig vond ik dat!

Door de jaren heen heb ik diverse kantoorbanen gehad. Toch merkte ik dat ik in deze functies te weinig mijn creativiteit kwijt kon. Ik heb op een gegeven moment  besloten om mij om te laten scholen tot allround Stylist. Na afronding van mijn opleiding kwam er iets anders op mijn pad. Een aanbod voor een eigen shop in een bekend warenhuis. Hier heb ik, naast styling in de shop, ook een aantal jaren lingerieadvies ‘op maat’ gegeven. Het persoonlijk advies en aandacht voor de klant vond ik fijn en deed ik met veel plezier. Maar het creatieve aspect vond ik nog steeds nihil.

Toen de compactcamera’s op de markt kwamen, kocht ik er een. Daarmee heb ik ontelbaar veel vakantiekiekjes gemaakt. Na afronding van mijn Styliste opleiding  heb ik, als cadeautje voor mezelf,  een spiegelreflexcamera gekocht. Mede hierdoor kon ik nog mooiere foto’s maken. Echter, mijn onzekerheid zat me in de weg en hierdoor heb ik destijds nooit echt professioneel werk durven maken van de fotografie. Het bleef bij een veilige omgeving, namelijk familie en vrienden fotograferen bij belangrijke gebeurtenissen zoals bevallingen, zwangerschappen, baby’s, kinderen, bruiloften, verjaardagen en noem zo maar op.

Ondertussen werd ik wederom niet vrolijker van mijn werk en ben ik beland in een burn-out, wat al snel overging in een depressie. Dit gebeurde tijdens de zwangerschap van onze tweede. Door therapieën en trainingen te volgen, kwam ik steeds dichterbij mezelf. Het was een nare tijd, maar hierdoor ben ik wel gegroeid tot de persoon die ik nu ben en vooral durf te zijn. En uiteindelijk krijg je dan ook antwoord op de vraag ‘waar word je nou echt heel blij van?’ Je raadt het al… fotograferen! 

In oktober 2018 was ik inmiddels zover dat ik afscheid durfde te nemen van de negatieve gedachtes over een carrière in de fotografie. De quote van Pippi Langkous: ‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’ was ineens van toepassing . Als ik het niet probeer, dan weet ik nooit of het mij lukt toch? Ze zeggen weleens dat als je openstaat voor verandering, er dan ook makkelijker dingen op je pad komen. Ik heb inmiddels persoonlijk ervaren dat dit klopt! Ik kwam in contact met een bijzondere fotograaf, en tijdens ons allereerste gesprek, wist ik dat dit goed zat. Mede door het delen van zijn kennis en ervaring gaf hij mij nog meer zelfvertrouwen en wist ik dat ik op de goede weg zat en durfde ik er helemaal voor te gaan. Hierna is Captured by Krystle ontstaan!

Als je mij beter wilt leren kennen, dan kun je persoonlijke verhalen lezen op mijn Blogpagina. Of je kunt mij volgen via Instagram of Facebook

Ik kijk uit naar onze kennismaking of samenwerking,

Krystle

Close Menu
error: Content is protected !!