“Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan” -Pippi Langkous

By Krystle

Share on facebook
Share on email

Deze uitspraak heb ik ergens in 2017 gelezen op Pinterest, tijdens het zoeken naar inspiratie voor ons letterbord in de woonkamer.
Toen durfde ik nog niet zo te werk te gaan. Ik ben altijd een persoon geweest die van te voren alles uitzoekt en wil analyseren, voordat ik ergens aan begin. Terwijl het leven mij heeft geleerd, dat je niet alles van te voren kunt weten. Dus…

Toen ik deze uitspraak elke dag op mijn letterbord zag staan, kwam er een moment dat ik dacht ‘Hey! Zal ik alle nieuwe dingen die op mijn pad komen eens zó bekijken?’ 
Dat ging niet van de een op andere dag, maar het heeft er uiteindelijk wel voor gezorgd dat ik stappen ben gaan nemen richting de fotografie.

Mijn eerste echte stap was het oriënteren bij andere fotograferen, vragen of ik een keer mee mocht lopen een dagje. Ik heb een aantal fotografen ontmoet en toch bleef bij mij de onzekerheid. Ik kan het niet zo goed als hen of ik kan het toch niet zoals de foto’s die ik zie op Pinterest.
Een jaar later, heb ik meer zelfkennis gekregen en begon ik aan een Basis Fotografie-cursus. Hoewel ik echt al vanaf jongs af aan fotografeer, heb ik mij nooit verdiept in mijn camera’s en de instellingen hiervan. Wauw! Wat was dit leuk zeg! Ik leerde nieuwe dingen en kon ze gelijk toepassen, wat weer zelfvertrouwen gaf. Nog steeds was er het stemmetje die zei dat ik het niet goed zou kunnen. Is dat faalangst?

Paar maanden verder en ik werd maar niet blijer in het werk dat ik deed, toen ben ik echt gaan luisteren naar mijn hart. Wat wil Krystle het allerliefste doen? Hierop weet ik al heel wat jaren het antwoord, maar in oktober 2018, durfde ik dan echt de stap te nemen. Ik ga het proberen! Want ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!

Close Menu
error: Content is protected !!