Hooggevoeligheid in de fotografie en hoe ik te werk ga

By Krystle

Share on facebook
Share on email

Wanneer je niet bewust bent van je hooggevoeligheid, is dit heel vervelend voor jezelf. Het maakt je onzeker. In de fotografie merk ik dat ik het als kracht ben gaan zien. Door een sfeer aan te voelen of door de opdracht goed aan te voelen, kan ik mijn fotografie tot een ander niveau brengen.

Tijdens een eerste persoonlijke of telefonische kennismaking, voel ik al snel aan of wij wat voor elkaar kunnen betekenen. Tijdens het gesprek zorg ik dat ik zoveel mogelijk te weten kom over de wensen en hoe hij/zij dat voor zich ziet. Ikzelf zie er vaak gelijk beelden bij en daar begint bij mij al het proces van ‘creëren’. Omdat het lastig is precies over te brengen wat iemand voor zich ziet, maak ik vaak een Inspiratiemap aan. Hierin zet ik beelden/foto’s van dingen waarvan ik denk dat dat is wat de opdrachtgever bedoelt. Dit stuur ik op en zo komen we er samen uit wat we de dag van de fotoshoot gaan neerzetten. Dit voorkomt een teleurstelling tijdens of na een opdracht, want je werkt dan echt samen aan de opdracht.

Wanneer ik binnenkom bij een opdracht, probeer ik rustig de omgeving in mij op te nemen. Ik kijk naar de eventuele spullen die we gaan gebruiken voor de shoot en dan krijg ik al inspiratie.
Ik heb het dan op mijn netvlies staan en kan dan tijdens het fotograferen hierop terugpakken.
Daarom kan ik van tevoren niet helemaal inschatten hoe zo’n fotoshoot zal gaan, omdat ik werk op gevoel. En ik hierop ben durven vertrouwen. Het is heel bijzonder hoe dit proces gaat en omdat ik samenwerk met de klant, creëren we SAMEN het eindresultaat. En dat geeft een heel fijn gevoel, voor beide partijen.

Close Menu
error: Content is protected !!