“Fotograferen tijdens het Depressiegala, wie had dat ooit kunnen bedenken?”

By Krystle

Share on facebook
Share on email

Ik heb zelf te maken gehad met een langdurige depressie, wat tijdens de zwangerschap van onze tweede zoon ontstond. Doormiddel van heel hard aan mezelf te werken, met hulp van mijn naasten en meerdere deskundigen, kan ik nu wel zeggen dat ik daar volledig van genezen ben. Door mijn hoog sensitiviteit en perfectionisme blijft het heel belangrijk dat ik goed voor mezelf zorg en let op de signalen.

Nu precies een jaar geleden ben ik gestart als zelfstandig fotograaf, met toen nog heel weinig energie, maar fotograferen is altijd mijn passie geweest. Dus vanaf het moment dat ik dit ben gaan doen, werkte dit ook door in mijn gezondheid, ik voelde mij steeds energieker en vrolijker. Ik herkende mezelf weer terug. Afgelopen jaar heb ik heel veel nieuwe lieve en inspirerende mensen leren kennen en heel toffe opdrachten gedaan. Ook ben ik over grenzen gegaan, waardoor ik weer wakker geschud werd. Maar het hoort erbij, het is een herstelproces, met vallen en opstaan. En op een gegeven moment, sta je steeds sneller op! En ik kan je zeggen, ik ben zo ontzettend blij dat ik mezelf uit die depressie heb weten te redden en mijn droom ben gaan volgen. Want ik sta nu heel bewust, relaxter en weer vrolijk in het leven. En dat ik mijn passie kan delen met anderen, is een kadootje.

De reden dat ik maandag tijdens het Depressiegala wilde komen fotograferen, was naar aanleiding van een inzicht en een klein stukje verwerking dat ik doormaakte begin van dit jaar. En zodoende kwam dit op mijn pad. Dromen kunnen uitkomen, als je de stap durft te nemen én naar je hart durft te luisteren. Toen ik voor het eerst hoorde van het Depressiegala, was het op televisie. En toen zat ik zelf nog deels in mijn depressie, maar doordat ik herkenning voelde en heel blij was dat dit er was, bleef het mij bij. Ik wil anderen ook inspireren of op een bepaalde manier helpen, door het delen van mijn eigen ervaringen.

Dus voor diegene die meer over mijn herstelperiode, de depressie zelf of over hoe ik nu in het leven sta, willen weten… kunnen via mijn website contact leggen of mij volgen via Social Media, want daar deel ik regelmatig ook e.e.a. 

Wat ik vooral geleerd heb tijdens diverse therapieën, is dat je je niet hoeft te schamen, dat je hulp mag vragen en dat je op je gevoel mag vertrouwen. Het toverwoord is lief zijn voor jezelf. Hoe zwaar de periode van mijn depressie én het herstel ook was, ik ben achteraf, best wel blij en trots dat het mij hier heeft gebracht. Want hoe ik nu in het leven sta, zou ik daarvoor nooit zo hebben gekund. 

Enthousiaste groet en wie weet tot maandag tijdens het event!

Krystle

Close Menu
error: Content is protected !!