Captured at Home

By Krystle

Share on facebook
Share on email

Graag vertel ik jullie hoe dit fotoproject Captured at Home, tot stand is gekomen.

Toen ik hoorde en zag hoe William Rutten de BN-ers had vastgelegd bij hun thuis achter het raam, werd ik natuurlijk gelijk enthousiast dit ook te willen doen! Ook zag ik een collega fotograaf dit doen in Enschede, Annabel Jeuring. 

Omdat het toen de eerste week was van de 3 weken thuis, liepen de meningen uiteen. En omdat ik daar gevoelig voor was, liet ik het bezinken. Laat ik maar niet naar buiten gaan…

Tot ik van de week nog een leuk en positief initiatief tegenkwam, De Berenjacht, hieraan wilde ik ook meteen mee doen! Uit enthousiasme, maar ook hier waren er weer mensen (op Facebook) met een negatieve mening. Dus ik hield mij weer in. Wij hadden wel een beer voor het raam gezet en in de eerste week waren wij gestart met het krijten van hartjes in de straten met #spreadlove erbij. Ik vind het belangrijk om positief te blijven en de kinderen hierin te betrekken.

Ik bedacht nog iets anders, voor mijn huidige klanten, want die wil ik ook graag blij maken. Dus ik bood de mensen, die al een Familie fotoshoot geboekt hadden, aan een foto van ze te maken vanuit de buitenkant van hun huis. Zodat ze wel vast een leuke herinnering met hun gezin hebben, tot we eindelijk kunnen plannen voor de echte fotoshoot. Dit werd heel leuk en spontaan opgepakt!

Eergisteravond kwam ik een Facebookgroep tegen, De Berenjacht in Leidsche Rijn. Dit voor alle bewoners van Leidsche Rijn om hun ‘beer’ aan te melden en het zoeken makkelijker te maken. Het gaat als een speer in die groep, zo leuk om te zien hoeveel mensen meedoen met een beer neerzetten en ook met het doen van de speurtocht.

Superfijn als je kinderen hebt, want nu we alleen rondom huis buiten kunnen spelen en wandelen, maakt het zoeken en zien van beren in de ramen het leuker!

Zo ontstond ineens mijn idee, ik ga op veilige afstand (met raam ertussen) gezinnen vastleggen die in hun huis staan, zitten, dansen, wat ze ook maar willen doen voor op de foto!

Dit initiatief deelde ik in de Facebookgroep en er werd binnen een paar uur zo snel gereageerd! Ik maakte content voor het publiceren, bedacht nog wat creatieve handelingen tijdens het fotograferen, een naam voor het fotoproject en hup we gaan door met het fotoproject!

Ik noem het: Captured at Home.

Wat in het Nederlands vertaald is Thuis Gevangen. Dat is momenteel wel heel letterlijk genomen he?!

Ik ga hier komende week(weken) mee aan de slag, we houden de berichtten van het RIVM en het nieuws goed in de gaten. En zolang ik er tijd voor vrij kan maken, ga ik ermee door!

Superleuk toch?! Een mooie herinnering in de vorm van een foto, later als we onze kinderen uitleggen over deze tijd, hebben we een foto om dit te laten zien en erover te praten. Over twintig jaar lijkt het waarschijnlijk zo onwerkelijk hoe wij afgelopen periode geleefd hebben.

Als het je leuk lijkt dit allemaal te volgen, kom mij dan volgen op Facebook en Instagram. Mijn naam is Krystle Woods, fotograaf bij Captured by Krystle.

Ondertussen voor iedereen: Take Care, Stay Safe and Stay Healthy!

Close Menu
error: Content is protected !!