k
loading...

Afscheid.

februari 4, 2020

Vanochtend had ik mijn allerlaatste afspraak met de persoon die mij afgelopen 1,5 jaar heeft ondersteunt. Na een aantal jaren therapie, was ik eind 2018 klaar om op eigen benen te staan en sprong ik in het diepe, in de wereld als zelfstandig Fotograaf. Toch had ik behoefte aan houvast, voor als ik weer ‘ns een valkuil zou tegenkomen in de nieuwe wereld waar ik in was gelopen. Ik heb om de 6-8 weken (soms langer) met hem gesproken over dingen waar ik tegen aanliep, kon mijn hart luchten, kreeg advies en handvaten om met bepaalde zaken om te gaan en het was gewoon heel heel fijn, om bij iemand te kunnen terugvallen indien nodig.
Vol trots, met een kleine traan, kan ik nu zeggen dat ik afscheid heb genomen van de mentale zorg. Waar ik eind 2015 voor het eerst kennismaakte met een eerstelijns psycholoog en nu eindig met de praktijk ondersteuner van de huisarts. Daartussen heel veel soorten therapieƫn gevolgd, meerdere psychologen gesproken en zelfs even een psychiater, toen ik een korte tijd anti depressiva nodig had om uit de depressie te komen.

Wauw, weet je dat het heel spannend is, om nu verder te gaan leven, zonder vangnet. Wetende dat het hard werken blijft en ik altijd goed voor mezelf moet blijven zorgen en dat ik gevoeliger ben dan gemiddeld mens. In de afgelopen jaren heb ik een fijn netwerk van lieve mensen om mij heen gecreƫerd, waar ik indien nodig, op zou kunnen terugvallen. Want het leven gaat nu eenmaal met vallen en opstaan, maar met alle (zelf)kennis die ik heb opgedaan, maakt dat ik nu durf te zeggen, dat ik het kan!

Dag mentale gezondheidszorg, hallo wereld!

Ik ben terug en sterker dan ooit, want, ik ken mezelf nu beter dan wie ook en dat maakt dat ik mij zeker voel over de toekomst en mijn mentale gezondheid.
Omdat ik een groot hoofdstuk achter mij laat, komt er plek voor een nieuwe, misschien wel meerdere hoofdstukken tegelijk. Want naast dat ik veel plannen heb met de fotografie, wil ik ook een bijdrage leveren aan ondersteuning of hulp in de mentale gezondheidszorg. Nog geen idee hoe ik dat wil vormgeven, maar het gevoel en de wil is er.