3d Streetart by Leon Keer

By Krystle

Share on facebook
Share on email

Afgelopen zaterdag 21 maart 2020, ben ik vroeg in de ochtend erop uit gegaan met mijn camera. Ik had gehoord dat Leon Keer deze week bezig was met een enorme 3d schildering op het Berlijnplein in Leidsche Rijn, Utrecht.

Omdat ik zomer 2019 een fotoreportage heb mogen maken van het werk van Mural Artist Sokaruno, Kevin Kand uit Berlijn. Was ik uiterst geïnteresseerd dat nu een Utrechter dit ook kwam doen, bij ons in de buurt! Voor de beelden van Sokaruno verwijs ik je naar mijn portfolio page.

Hij krijgt van zijn moeder lege yoghurt bakjes om te gebruiken als verfbakjes. Super leuk vind ik dat!

Omdat hij veel reist, is het nu des te bijzonder dat nu zijn eigen familie kan komen
kijken naar zijn werk. Inclusief de handige verfbakjes!

Het kleurrijke werk van maar liefst 150 m2, heeft als naam ‘Sensibility & Sensitivity’. De kunstenaar verteld wat de betekenis is achter het werk: ‘Ik wilde vooral iets maken dat positiviteit uitstraalt. En in deze moeilijke tijden is er behoefte aan een evenwicht tussen hart en hoofd.’

Toen ik op het Berlijnplein aankwam, maakte ik kennis met Leon. Een zeer sympathieke en creatieve man. We praatten (op 1,5 meter afstand uiteraard) wat over zijn leven als reizende streetartist en hoe het nu is om voor het eerst in Utrecht iets te mogen ontwerpen. Omdat ik in mijn fotografie zoek naar puurheid, ben ik tijdens dat hij bezig is, in gesprek met hem. Dat vond hij overigens geen probleem, hij is het wel gewend dat er mensen om hem heen staan en kijken tijdens het schilderen.

Zo heb ik deze beelden vast mogen leggen, zoals Leon bezig is. Puur, zoals hij is. En omdat hij bijna klaar was met de schildering, had ik niet meer tijd om met hem te communiceren. Maar we hebben elkaars contactgegevens en ik ga zeker een keer bij hem en Massina langs, bij hun atelier. Nu dat het COVID-19 heerst, zal hij voorlopig in Nederland blijven en werken aan andere klussen, zoals het werk voor een tentoonstelling dat eraan zit te komen.

De vloerschildering is van semi-permanente aard en zal de komende tijd nog te zien zijn op het Berlijnplein. In tijden van COVID-19 dienen bezoekers altijd nadrukkelijk 1,5 meter afstand van elkaar te houden en de richtlijnen van het RIVM op te volgen.

Omdat dit een 3d schildering is, kun je het van diverse standpunten bekijken. Toen ik dit nog nooit in het echt gezien had, alleen van Leon’s Instagram account, kon ik niet geloven hoe dat er zo uit kon zien. Maar het heeft dus helemaal te maken met waar je precies staat. En 1 daarvan is uitvergroot, zodat je vanaf daar het beste het 3d effect zal zien! Ga staan op de voeten en maak een leuke foto, laat iemand bijvoorbeeld op het touw staan en dat diegene simuleert dat hij of zij probeert evenwicht te houden.

Voor nu wens ik iedereen: Take Care, Stay Safe and Stay Healthy. Zonnige groet, Krystle

 

Met dank aan Leon Keer. Het was mij een waar genoegen jou te ontmoeten en dit te mogen vastleggen. Je maakt prachtig werk!

Close Menu
error: Content is protected !!